maanantai 4. tammikuuta 2016

Keräilijän olohuone - kuinka hukata 50 peliä?

Hyvää uutta vuotta!

Vihdoin kun joulukiireistä päästiin koitan taas löytää aikaa blogien kirjoittamiseen. Jälleen yhden vuoden pelihankinnat ovat takana ja uudet edessä. Se saa miettimään uusia säilytysratkaisuja. Toki hienot pelikotelot on mukava pitää esillä, mutta entäpä ne looset harmaat kasetit, jotka eivät yksinkertaisesti mahdu minnekään?



Sain kaveriltani idean Ikean Fjälla-laatikoista, joita hän oli käyttänyt DVD-leffojen säilyttämiseen. Laatikoista leffat oli helppo löytää ja ne veivät paljon vähemmän tilaa kuin hyllyssä nököttäessään. Ja mikä parasta: kirjahylly näytti heti siistimmältä. Niinpä aloin mittailemaan, löytyisikö Ikean laatikoista minunkin pelisäilytykseeni sopiva ratkaisu.

Ja löytyihän sieltä! NES-pelikasetit mahtuvat pienimpään Fjällaan kuin se olisi niille luotu. 21 pelikasettia suojakoteloineen mahtuu laatikkoon niin tiiviisti, ettei laatikon yläosaan jää hukkatilaa lainkaan. Laatikot ovat pieniä ja pinottavia, ja lisäksi ihan hauskan näköisiä.

Sovelsin laatikoita kaikille peleilleni, eikä hukkatilaa lopulta jäänyt kovinkaan paljon. Pienimmät eli N64-kasetit menivät myös mukavasti NES-pelien rinnalla. Pelien lisäksi laatikot sopivat mainiosti DVD-kotelon kokoisten pelien ja elokuvien säilömiseen, mikä auttoi minua järjestämään myös kodin leffaosastoa.

Pelilaatikot löysivät heti oman paikkansa huushollista, eikä tarvitse enää tapella mihin mahduttaisin joukon loose-kasetteja. Ruskea ei ehkä ollut ykkösvalinta, mutta Fjällan värit vaihtelevat kausittain ja kyseinen väri sopi minulle tämänhetken sävyistä parhaiten.

Retropelit joilla on omat kotelot saavat edelleen olla näytillä pienessä kirjahyllyssä. Joskus kun meillä on isompi asunto, haluaisin muutaman korkean hyllykön, joista löytyisi tilat jokaselle keräilykohteelleni. Kuitenkin tässä vaiheessa elämää laatikot ovat paras ratkaisu omien loose-pelieni säilytykseen.

Missä ja miten te säilytätte pelejänne? Onko keräilykohteille tilan löytäminen ollut helppoa vai haastavaa?

2 kommenttia:

  1. Oletko koittanut montakos SNES kasettia menee tuollaisen kootaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa saada tänne uusia lukijoita ja kysymyksiä! :) SNES-kasetteja saa boksiin mahtumaan noin 22kpl, kun laittaa looset pystyyn seisomaan kahdeksi riviksi. Saattaa vielä saada muutaman lisääkin jos kikkailee niiden kanssa, mutta minulla ei ollut niin montaa pelikasettia jotta olisin voinut täyttää niillä laatikon kokonaan. ;)

      Poista