tiistai 28. maaliskuuta 2017

2016 parhaat palat sekä kevään odotetuimmat uutuudet


Viime vuosi ja alkuvuosi 2017 olivat minulle "uusien" pelien hankkimisen ja pelaamisen juhlaa. Pääsin mm. käsiksi kuola valuen odottamaani Skyrim Special Editioniin, legendaariset Monkey Island 1 ja 2 tulivat Xbox Goldin mukana, Pokemon Sun ja Pokemon Go herättivät pitkään hiljaiseloa vaivanneen pokemon genren minulle uudestaan ja tuli vielä hankittua muutama muukin retronostalgiaa sykkivä uutuus, kuten Worms W.M.D ja TMNT Mutants in Manhattan. Huh miten paljon pelattavaa, eikä siinä edes ollut kaikki!

Täytyy vielä mainita tähän listaan uudelleen löytämäni Zelda Twilight Princess HD, joka jäi minulla aikanaan Gamecube versiona vähäiselle pelaamiselle, mutta josta nyt olen innostunut kovasti ja Zeldan parissa vierähtää tälläkin hetkellä useita tunteja viikossa.



Varsinaisten retropelien kokoelmani ei paljonkaan karttunut viime vuonna, mutta päivitin gameboy-pelaamiseni uudelle tasolle ja hankin (sekä osittain itse modasin) Gameboy Advance konsolin taustavalonäytöllä. Myös muutamaan vanhaan pelikasettiin tuli vaihdettua paristot jotta pääsee pelaamaan niitä tosissaan. Tarkoitus olisi tänä keväänä päivittää myös NES-pelaaminen, osittain siksi koska jäi hieman harmittamaan "Mini Nes" joka ei lopulta tunnu löytävän tietään kauppojen hyllyille. Laitoin siis pitkään harkittuani tilauksen RetroUSB:n AVS konsolista, jonka pitäisi ilmestyä kevään/kesän tienoilla, katsotaan kuinka sen kanssa käy ja milloin kone lopulta saapuu.



Vaikka luulin, etten alkukeväästä odota kuin yhtä peliä: Zelda Breath of the Wildia, Wii U:n viimeistä peliä, on listani hankittavista peleistä kuukauden aikana päässyt jo venähtämään pitkäksi. Olen yllättynyt kuinka paljon uudet pelit nyt veätävät minua puoleensa, sillä olen pitänyt itseäni lähinnä retropelaajana jo iät ja ajat. Suureen pelien odotusmäärään on kuitenkin syynsä. Vaikka uutukainen Zelda houkuttaa minua juuri erilaisuutensa ja avoimen maailmansa suhteen, muut listani peleistä ovat enemmän ja vähemmän uusretroja. Vilkaistaanpa listaa tarkemmin:


Zelda Breath of the Wild:

Julkaisu 3.3.2017
 
 

Olisiko tässä ehkä Miyazakimaisin Zelda-peli ikinä? :D Trailerit voisivat olla kuin Studio Ghiblin uudesta elokuvasta, niin musiikin, tunnelman kuin yksityiskohtienkin puolesta.


Tämä Zelda ehtikin jo ilmestyä ja varmuuden vuoksi ostin sen ennakkoon, vaikka tarkoitus on päästä pelaamaan peliä vasta synttäreideni jälkeen ensi kuussa - en vain halunnut jäädä ilman luultavasti harvinaiseksi jäävää WiiU versiota. Nintendon uusin konsoli Switch, jolle peli myös ilmestyi, ei toistaiseksi herätä minussa minkäänlaista kiinnostusta - parasta siis pysyä toistaiseksi konsoleissa joista todella pidän. Olen jopa hieman surullinen koska WiiU tulee tiensä päähän, olen pitänyt siitä paljon enemmän kuin muutamasta edeltävästä Nintendon konsolista, joten haikeaa uskoa että sen tarina on tullut tiensä päähän.

Olen yrittänyt pitää informaationi Zelda Breath of the Wildista varsin pienenä, etten spoilaa peliä itseltäni liikaa. Hyvää kannattaa odottaa, vai mitä? Uskon että uusi Zelda on hieman kuin Skyrimiä anime-maailmassa (no, Zeldan maailmassa), joten luulen että pidän siitä takuuvarmasti.


Thimbleweed Park:

Julkaisu 30.3.2017
 


Thimbleweed Park on peli jota odotan jo retronostalgian nälkäni vuoksi - mutta ei voi väittää etteikö se jo muutenkin vaikuttaisi lupaavalta. Kyseessä on rakastetun Ron Gilbertin työstämä oldschool-henkinen osoita ja klikkaa -peli, jollaisia fanitan yli kaiken. Gilbert on ollut luomassa mm. Maniac Mansion ja Monkey Island pelejä LucasArtsille, silloin kun kyseinen peligenre eli kultakauttaan. Joukkorahoituksella aikaansaatu Thimbleweed Park on toteutettu Maniac Mansionin tyyliin ja siinä liikutetaan useaa hahmoa samaan aikaan sekä ratkotaan mysteerejä. Peli on myös kuvitettu pikseligrafiikalla, mikä entisestään lisää sen nostalgista yhteyttä edeltäjiinsä.

Maniac Mansion on yksi mielenkiintoisimmista ja omaperäisimmistä kyseisen genren peleistä joita olen pelannut, joten kun näin ensimmäisiä pelikuvia Thimbleweed Parkista (joka tuo minulle mieleen juuri kyseisen lempparini), olin jo ostopäätökseni tehnyt. En malta odottaa että pääsen uppoutumaan uudelleen samanlaisiin tunnelmiin, nauttimaan mustasta huumorista ja hermojarepivän visaisista pulmista. Valmistaudun siis jännityksellä näkemään millainen Thimbleweed Park on ja toivon että peli lunastaa kaikki odotukset.

Yooka-Laylee

Julkaisu 11.4.2017




Tässä on toinen peli jota odotan aivan valtavasti tänä keväänä, nimittäin Banjo-Kazooie pelien henkinen jatko-osa!! (Saako nyt jo hyppiä ja hihkua innosta!?)

Banjo-Kazooie, Banjo-Tooie sekä muut Raren pelitalon omaperäiset seikkailut ovat lempipelejäni Nintendo64:n ajalta, jolloin käytin lukemattomia tunteja niiden tahkomiseen niin että kaikki pelin viheliäisimmätkin salaisuudet tuli selvitettyä - vieläpä monen monta kertaa. Nyt Xbox Onella olen myös nauttinut Rare Replay:n mukana tulleista herkuista uudelleen päivitetyillä kontrolleilla ja kuvanlaadulla - eikä niiden lumo ole vanhentuneet tippaakaan. Kun Raren karattua Nintendolta Microsoftille ja julkaistua viimeisimmän Banjo-pelin nimeltään "Nuts and Bolts" vuonna 2008, se osoittautui joksikin aivan muuksi kuin pelisarjassa oli totuttu. Monet fanit pettyivät pahoin ja luultiin että se olisi pelisarjan loppu (ja niin se ehkä myös olikin).

Kuitenkin valoa tunnelin päässä vanhalle pelisarjalle näkyi, kun ensimmäiset uutiset samojen tekijöiden uudesta Yooka-Laylee -pelistä aloittivat Kickstarter-joukkorahoitusprojentin. Pelistä tihkuneiden trailereiden kautta voi jokainen pelisarjaan vihkiytynyt nähdä merkit siitä, että Banjo-Kazooie on vihdoinkin herätetty henkiin - ehkä eri hahmoilla, mutta saman tyyppisellä tunnelmalla, vitseillä ja musiikeilla. Jopa ääninäyttely saa aikaan naurunkiherryksen, sillä se on niin Banjoa omassa kahjoudessaan! En voi sanoin kuvailla kuinka upeaa tämä on!! :D

Odotan tältä peliltä todella paljon ja olen innoissani että se tulee Xbox Onelle, sillä se on pelikonsoli jolla pelaan tällä hetkellä eniten uusia pelejä. Pidän Yooka-Layleeta kaikin tavoin retronostalgisena pelinä, vaikka kyseessä onkin täysiverinen uusi seikkailu.



Wonder Boy: Dragon's Trap:

Julkaisu 18.4.2017



Pihisin innosta kun kuulin, että Wonder Boy: Dragon's Trap -pelistä tehdään uudelleenjulkaisu. Ja vielä enemmän mehuissani olin kun kuulin, että peliin on sisällytetty vanha peli ja myös salasanat ovat yhteensopivat molempien välillä! Pelistä on tihkunut esille aivan järkyttävän kaunista grafiikkaa sisältäviä videoita ja mikä mainiointa, saa pelikuvan lisäksi musiikin valita halutessaan joko uuden tai vanhan pelin mukaan - pelaaja voi siis esim pelata vanhalla grafiikalla ja uusilla musiikeilla, tai päinvastoin! :D Kaikin mahdollisin tavoin tämä projekti haiskahtaa laadukkaasti toteutetulta uusintajulkkarilta johon on suorastaan pakko iskeä kyntensä.

Wonder Boy: Dragon's trap ilmestyi vuonna 1989 Segan Master Systemille ja on yksi konsolin arvostetuimmista roolipeleistä. Harmittavaa on vain se, että konsoli jäi monien muiden varjoon ja sen pelit unohtuivat nopeasti. Itseltäni löytyy kyseinen pelikasetti sekä konsoli, mutta ajan puutteen vuoksi en ole valitettavasti ehtinyt pelaamaan vielä Dragon's Trap:iä läpi. Joten mikäpä olisikaan hauskempaa kuin pelata sitä uudella grafiikalla, vaihdellen vanhaan mielensä mukaan? Rakastin uusia versioita Monkey Islandeista, osittain samasta syystä, joten mikä ettei tämäkin voisi toimia vähintääkin loistavasti.

Eniten tässä uudessa versiossa vetoaa minuun sarjakuvamainen tai jopa satukirjamainen kuvitus - olen aivan hurmiossa siitä kuinka kaunis peli on! <3 Ehdottomasti tämäkin menee hankintalistalle, onhan kyseessä peliklassikko joka täytyy päästä kokemaan.


Disney Afternoon Collection:

Julkaisu 18.4.2017



Samana päivänä kuin Wonder Boy ilmestyy, saa myös julkaisunsa toinen tajunnan räjäyttävä retroklassikko - tai pikemminkin klassikkokokoelma. Uutinen Disney Afternoon Collectionista tuli minulle aivan puskista, mutta kuultuani siitä olin naama kuin hangon keksillä!

Nimittäin Capcom (se rakastamani NES-aikakauden pelistudio, joka on tehnyt mm. parhaat Disney-pelit ja Megaman-pelit NESille) tuo uuden NES-pelien kokoelman nykyalustoille, vähän samaan tyyliin kuin Capcom julkaisi Megaman Legacy Collectionin puolitoista vuotta sitten. Disney Afternoon Collection sisältää molemmat Duck Tales- ja Chip&Dale -pelit, Tale Spinin sekä Darkwing Duckin. Kaikki näistä lukeutuvat lapsuuteni lempipeleihin, ja olen omistanut näille varisin paljon NES-peliaikaani elämäni ajalta - niin paljon että luulisi niiden kuluneen jo puhki? Mutta ei! Vaikka omistankin näistä kasetteina kaikki paitsi Chip&Dale 2:n, tähän kokoelmaan sisältyy toki muutakin. Nimittäin aikahaasteita, Boss Rusheja ja muuta "tuiki tarpeellista" kuten Behind the Scenes-materiaalia.

Ducktales, Tale Spin ja muut ovat pelejä, joita minulla tekee aika ajoin mieli pelata uudestaan. Välillä on kuitenkin vaikeaa löytää intoa niiden tahkomiseen, koska vaikka ne ovat loistavia pelejä, olen kuitenkin pelannut ne läpi usein ja osaan monet kohdat melkein ulkoa. Tästä syystä haasteet olisivat juuri sitä piristettä mitä näihin peleihin kaipaisin, lisäisivät jälleenpeluuarvoa sekä antaisivat uusia syitä nauttia vanhoista helmistä.

Ainoa miinusmerkki jonka tälle keksin, on tietenkin se, ettei NES-ohjainta pysty liittämään Xboxiin (PC-pelaajille toki tämäkin optio on olemassa). Kuitenkin omistan myös sellaisen kapulan missä on parempi ristiohjain, jolla retropelejä on Xboxillakin mukavaa pelata, joten ohjain sinänsä ei ole ongelma. Varmasti tämä collection löytää tiensä pelivalikoimaani ennemmin tai myöhemmin - voi nimittäin olla että ihan näin montaa peliä en kykene hankkimaan saman kuukauden aikana joten joudun tekemään hankinnat vähitellen. xD Ehdottomasti Disney Afternoon Collection on pelisarja jota odotan lapsuuden innolla ja hyvällä fiiliksellä.

- - -

Siinä muutama peliuutuus mitä minä odotan jo kovasti ensi kuussa - tai siinä kuussa kuin ehdin ne hankkia. Loppuvuoden peleistä en ole ottanut juurikaan selvää, sillä minulla riittää pelattavaa näissä nykyisissäkin pitkäksi aikaa. ;) Heräisikö ajatuksia, mitkä näistä vaikuttavat kiinnostavilta ja mitkä eivät herättäneet minkäänlaisia fiiliksiä? Kommentoi alla, mikäli haluat keskustella näistä tai muista tulevista uutuuksista - tai vaihtoehtoisesti omasta mielestäsi viime vuoden parhaista peleistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti